Un petit tastet del taller de cuina!

Cada dimarts, un grup de nois i noies de 2n i 3r d’ESO de l’Institut Federica participa al taller de cuina. Aquest taller, forma part del projecte Cruïlla, desenvolupat en col·laboració entre l’Ajuntament i l’Institut Federica Montseny, i té com objectiu introduir a l’alumnat en una tasca manipulativa que els permeti vincular-se a una realitat professional concreta (en aquest cas, la de la cuina).

A cada sessió, l’Ana, la tallerista, proposa al grup fer una recepta diferent amb tot el que implica dur-la a terme , com ara el tipus de tall,  els ingredients necessaris i les seves propietats, els procediments que s’han d’aplicar o com s’han de netejar els estris i aliments. Els nois i noies treballen en equip per aconseguir el resultat desitjat, repartint i coordinant les tasques que l’Ana els hi va presentant: rentar, pelar,tallar, remenar, bullir, fregir, emplatar… Un cop finalitzada la recepta, fan un tastet en grup i comparteixen les seves impressions i sensacions.

A més, durant el curs  el grup fa una sortida al mercat municipal per aprendre de primera mà tot allò que cal tenir en compte a l’hora de comprar els ingredients per les receptes, prioritzant l’ús d’aliments frescos i de qualitat.

Fins ara, els i les participants d’aquest taller ja han après tècniques culinàries i receptes que tenen com a protagonistes la carn, el peix, els ous, les verdures les hortalisses i també han cuinat postres.  Cal destacar la motivació, l’interès i la participació de l’alumnat, el qual fa una valoració molt positiva d’aquest espai.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s