Participació i convivència

  • Sidecar: projecte destinat a l’acompanyament dels alumnes de primer d’ESO per part d’alumnes de 4r d’ESO durant el primer trimestre. Al llarg del projecte es realitzen diferents trobades en espais formals i no fomals on l’alumne de 4r fa de referent i acompanya en temes relacionats amb la convivència i altres aspectes i/o dubtes que puguin sorgir a l’inici de curs.
  • Elecció delegats a 1r ESO: projecte destinat a la tria dels delegats de primer d’ESO on es reflexiona al voltant de la importància de triar un representant de classe d’una manera participativa i dinàmica i sobre les funcions i paper que aquest desenvolupa al centre.
  • Delegats: projecte on es realitza un acompanyament en la creació i dinamització de la junta de delegats dels instituts. En aquest espai es tracten aspectes relacionats amb el centre, la participació i la convivència, desenvolupant accions participatives a nivell de centre i comunitàries.
  • Trobada de delegats i mediadors: des de la comissió de participació del Pla Educatiu d’Entorn s’organitzen dues trobades formatives dedicades a la formació dels delegats i mediadors dels dos centres de secundària del municipi. La primera trobada es realitza al llarg del primer trimestre i la segona al llarg del tercer trimestre.
  • Realització de diferents accions que surten des de l’iniciativa dels adolescents on s’impliquen de manera activa tant en l’organització com en la gestió d’aquests:

– Tunel del Terror: acció realitzada i ideada pel col·lectiu adolescent on el 31 d’octubre dinamitzen un espai de la ciutat per tal de oferir una oferta de lleure a tota la població.

– Carnestoltes: des del curs 2013-2014 aquesta acció està dinamitzada pels delegats dels instituts per tal de donar una oferta juvenil dins de la programació municipal.

– Dance Expression Day: esdeveniment ideat per dues noies del municipi que volien crear a la ciutat com a referent de la dansa urbana. El curs 2014-2015 es farà la tercera edició on s’impliquen a diferents colectius que tenen en comú la pràctica de la dansa.

– Festa Major (Los bloques hablan): es fa un acompanyament en l’el·laboració i organització dels esdeveniments vinculats als “bloques hablan” on hi participen 15 joves del municipi en l’organització, gestió i execució de l’esdeveniment per tal de donar un espai juvenil dins de la festa major del municipi.

– Festes del Casal de Joves: De manera puntual al llarg del curs es realitzen diferents festes on els propis adolescents són els ideòlegs i organitzadors. Aquestes festes són publicades via xarxes socials i es realitzen en horari de tarda.

  • Campeonat de frontó: aquest campionat es va crear per la demanda d’un grup d’adolescents jugadors de frontó i porta tres edicions. Aquest projecte està obert a tota la població, es fa al juliol i està coordinat amb el Servei d’Esports.

  • Dia del drets dels infants: diada destinada a la concienciació de la població respecte als drets dels infants, on es realitzen diferents tallers vinculats als drets. Les activitats les dinamitzen els propis adolescents.
  • Voluntariat adolescent:

– Amb infància: a través del voluntariat els adolescents ajuden dins del desenvolupament del projecte d’infància, ja sigui en activitats puntuals com en projectes de manera més continuada.

– Amb el Pla de Desenvolupament Comunitari: els adolescents plantejen diferents accions amb gent adulta i gent gran el·laborant projectes conjunts per tal d’afavorir la convivència.

  • Casal d’estiu adolescent: durant les tres primeres setmanes del mes de juliol els educadors organitzen el Casal d’estiu de dilluns a dijous de 10 a 14h. En aquest es realitzen diferents activitats i sortides, refrescant l’inici de les vacances d’estiu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s