Projecte de vida

  • Ja des de fa nou anys, l’Ajuntament ofereix el servei d’orientació municipal L’EINA per a joves entre 16 i 25 anys i les seves famílies, on realitza atenció personalitzada i un seguiment de les trajectòries amb més dificultat. En aquest servei s’acompanya al jovent en el procés de presa de decisions i de definició de l’itinerari formatiu.

Per a joves d’entre 16 i 25 anys i les seves famílies de Badia del Vallès
Horari – a convenir
Lloc – Casal de Joves
Contacte – truqueu al 937 294 651 (Sílvia)

  • Els tallers d’orientació formatiu-professional Ariadna es porten a terme des del servei d’orientació l’Eina i en col·laboració amb els dos centres de secundària del municipi. Aquests tallers, destinats als joves de 3r, 4t d’ESO i les seves famílies i a l’alumnat de Batxillerat, tenen l’objectiu d’acompanyar els i les joves en el procés de recerca del seu itinerari personal a llarg termini, adequat a les característiques personals de cada jove. Aquests tallers es porten a terme a les tutories dels centres de secundaria.
  • L’Observatori anual de les trajectòries educatives desenvolupat pel servei d’orientació l’Eina analitza els resultats escolars a la secundària. Aquest Observatori ha servit per a constatar la millora dels resultats educatius (en les últimes promocions estudiades s’ha vist un augment del 21% de joves que han obtingut el graduat en ESO, sense haver repetit en cap ocasió) i ha donat les claus d’allò que hem de continuar millorant.

Informe Observatori curs 2012 – 2013

  • Projecte FYEVB (Facing Youth unemployment from its very beginning; lluitant contra l’atur juvenil des dels seus inicis), subvencionat per la Unió Europea en el marc dels projectes Comenius Regio. Aquest projecte s’inicia el curs 2013-2014.
    Aquesta és una iniciativa liderada per l’Ajuntament de Badia del Vallès i en col·laboració amb el de Cerdanyola, i té com a objectiu crear un programa d’acompanyament educatiu per millorar les oportunitats del jovent amb més dificultats per reeixir a l’escola, mitjançant la utilització de metodologies innovadores: mindfulness, orientació personal, emprenedoria i treball comunitari. D’aquesta manera es persegueix la millora de les accions educatives del territori per aconseguir millors resultats educatius i en conseqüència, com s’ha vist en darrers estudis, la reducció de l’atur juvenil.
    Els socis del projecte són l’Ajuntament de la localitat anglesa de Portsmouth i les organitzacions: Motiv 8, Harbour School i Bivol Trust, de la mateixa localitat. Al Vallès Occidental s’hi ha implicat el Consorci per a la Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (COPEVO) i els instituts Badia del Vallès i Federica Montseny, de Badia del Vallès, els instituts Banús i Jaume Mimó, de Cerdanyola del Vallès.
  • El projecte d’acompanyament educatiu en medi obert suposa la presència d’educadors d’adolescents en tots aquells espais on els joves interactúen, intentant contactar i estar disponibles per tal de que els joves tinguin un referent adult de confiança que els pugui ajudar, assessorar i/o acompanyar en els diferents processos que estan vivint. Per tal que aquesta relació es consolidi i es pugui treballar per la millora de la qualitat de vida d’aquests joves, els educadors treballen amb diversos grups de joves de manera setmanal realitzant diferents projectes i/o activitats que s’adapten a les necessitats i interessos d’aquests.
  • Schoolworkers: projecte vinculat a l’hora del pati dels instituts on els educadors d’adolescents són accessibles per tal de facilitar espais d’interacció. En aquest projecte poden participar tots els alumnes dels dos instituts, ja que els educadors s’adrecen als dos centres educatius.
  • Enforma’t: projecte on els educadors ofereixen diferents accions esportives destinades a diferents grups per tal de fomentar la pràctica esportiva així com treballar aspectes relacionats amb les habilitats socials, competències socio-emocionals i potencialitats dels adolescents.
  • L’espai Casal de Joves vol ser referent pels adolescents del municipi i dóna dos tipus de serveis diferents:
    • Sala Roja: aquest espai és un punt de trobada obert a les tardes de 17h a 19,30h, de dilluns a dijous, on hi ha una programació estable, a més de disposar de jocs i un espai per la lectura. Aquest espai és d’entrada lliure i està obert a realitzar accions proposades pels adolescents. Es gestiona de manera conjunta amb l’associació AIGMB.
    • Cessió de sales al Casal de joves: aquest servei està obert a tots els/les adolescents per tal de oferir espais per la realització d’accions concretes de manera estable durant la setmana o de manera puntual. Aquestes sales es cedeixen a través d’un contracte que implica l’acceptació de la normativa i la col·laboració en els diferents esdeveniments que es generen al municipi.

Un pensament sobre “Projecte de vida

  1. Retroenllaç: Blog de l’alumnat de l’Institut Federica Montseny que participa al projecte europeu FEYVB | Cultivem l'Educació a Badia del Vallès

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s