Presentació dels resultats del projecte FYEVB

El passat 3 de març va tenir lloc, al Museu d’Art de Cerdanyola del Vallès, l’acte de presentació dels resultats obtinguts en el marc del projecte europeu Comenius Reggio”Facing Youth Unemployment from its very beginning (FYEVB)”.

 

L’objectiu del projecte ha estat crear un programa d’acompanyament educatiu integral a adolescents amb perspectives vitals i actituds que previsiblement els conduirien al fracàs escolar i en conseqüència a una previsible situació d’atur.

El FYEVB ha estat impulsat pels Ajuntament de Badia del Vallès i Cerdanyola del Vallès i ha comptat amb la col·laboració de l’ajuntament anglès de Portsmouth i hi han participat els centres educatius  l’institut Badia del Vallès i l’institut Frederica Montseny de  Badia del Vallès, l’Institut Jaume Mimó i l’Institut Banús de Cerdanyola del Vallès,  i el Consorci per a l’Ocupació de Vallès Occidental (COPEVO).

El projecte, adreçat a alumnat de 1r i 2n d’ESO i centrat en la prevenció, s’ha dut a terme durant els cursos escolars 2013-2014 i 2014-2015 i  ha estat dissenyat conjuntament pels dos socis, posat en pràctica de manera pilot en ambdós països i finalment avaluat, elaborat i convertit en un instrument que pugui ser transferible a nivell europeu.

A l’acte es va presentar:

  • el vídeo documental que ofereix una visió del procés de desenvolupament del projecte.
  • La guia metodològica per a poder posar en funcionament la proposta desenvolupada en el projecte. Guia FYEVB
  • L’aplicatiu informàtic per a l’acompanyament educatiu i el treball en xarxa. Connecta’m

Els tècnics i professionals que han participat al projecte han valorat de manera molt positiva el desenvolupament del programa i els efectes que aquest a tingut a nivell de centres, de l’alumnat i de les institucions participants.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa accidental i regidora d’Ensenyament, Elvi Vila, l’alcaldessa de Badia, Eva Menor, la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Carme Vigués, representants de la UAB i dels ajuntaments i centres educatius implicats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s