Tercera trobada dels socis del Projecte Europeu FYEVB

Els dies 20, 21 i 22 d’abril va tenir lloc, a Badia del Vallès i Cerdanyola del Vallès la tercera trobada dels socis que formen part del projecte Comenius Regio “Facing youth unemployment from it’s very beginning” (Prevenir l’atur juvenil d’arrel), finançat per la Unió Europea. L’Ajuntament de Badia del Vallés lidera aquest projecte, en col·laboració de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i hi col·laboren els dos instituts de Badia del Vallès i els instituts Jaume Mimó i Banús de Cerdanyola.

En aquesta ocasió s’han rebut a les localitats catalanes una representació dels socis que han desenvolupat aquest projecte a la localitat anglesa de Portsmouth; un centre de secundària anglès (Harbour School) i dos ONG (Motiv8 i Bivol Trust). Aquesta col·laboració ha permès crear un programa d’acompanyament educatiu específic per millorar les oportunitats d’aquest alumant mitjançant la utilització de metodologies innovadores: mindfulness, orientació personal, emprenedoria i treball comunitari. D’aquesta manera es persegueix la millora de les competències, actituds i els resultats educatius d’aquests nois i noies, i en conseqüència, la reducció de l’atur juvenil.

Trobada 2

El dilluns 20 d’abril es va seguir treballant sobre el programa d’intervenció que s’ha implementat des d’inici d’aquest curs en els instituts participants, fent-ne una avaluació i seguiment.

El dimarts 21 d’abril va tenir lloc, a la Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès, un acte en el qual l’alumnat participant al projecte va tenir la oportunitat de presentar la seva experiència als seus familiars, les entitats col·laboradores, professorat i representants de la comunitat educativa. Tot el jovent ha valorat de forma molt positiva poder participar en aquestes activitats i han explicat que desenvolupar un projecte d’aquest estil els ha ajudat a millorar tan a nivell personal com educatiu.

Trobada 1

Finalment el dimecres 22 d’abril tots els participants van participar, presentant dos experiències, a la I Jornada Internacional sobre abandonament escolar prematur organitzada pel Consorci d’Educació de Barcelona i la Inspecció d’Educació de Barcelona. Aquesta jornada, presentava una selecció d’experiències que es realitzen en aquest àmbit a cinc ciutats europees -Barcelona, Göteborg, Sheffield, Badia i Cerdanyola del Vallès- sorgides en el marc de diversos projectes europeus Comènius Regio.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s