L’Ajuntament de Badia del Vallès participa a la I Jornada internacional sobre l’abandonament escolar prematur de Barcelona

El passat dimecres 21 d’abril l’Ajuntament de Badia del Vallès va participar, com a entitat convidada, a la Jornada Internacional sobre Abandonament escolar prematur organitzada pel Consorci d’Educació de Barcelona i la Inspecció d’Educació de Barcelona. Aquesta jornada,  presentava una selecció d’experiències sorgides en el marc de diversos projectes europeus Comènius Regio que es realitzen en aquest àmbit a cinc ciutats europees -Barcelona, Göteborg, Sheffield, Badia i Cerdanyola del Vallès-.

Jornada 2

L’Ajuntament de Badia del Vallès va exposar dues experiències que s’han desenvolupat gràcies a l’intercanvi dut a terme amb els partners del projecte europeu “Facing Youth Unemployment from its very Beginning” . Aquest projecte té com a objectiu millorar les oportunitats del jovent amb més dificultats per reeixir a l’escola, mitjançant la utilització de metodologies innovadores com mindfulness, emprenedoria i treball comunitari.

La jornada es va dividir en dues parts diferenciades; a la primera es van presentar diferents mesures de prevenció de l’abandonament escolar prematur. En aquesta taula rodona,  l’ajuntament va explicar l’experiència de Mindfulness que s’ha desenvolupat als dos instituts del municipi.

La segona part de les jornades es va centrar en la recuperació dels joves que han abandonat el sistema educatiu, amb una taula rodona sobre bones pràctiques que s’han realitzat en aquest àmbit a les ciutats participants. Els ajuntaments de Badia del Vallès i Cerdanyola del Vallès van presentar en aquesta taula un aplicatiu de seguiment i coordinació en el treball amb el jovent, dissenyat en el marc del projecte europeu.

Podeu trobar tota la informació referent a les jornades a aquesta web: http://www.edubcn.cat/ca/noticies/detall?46751

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s